obrázek obrázek obrázek obrázek obrázek obrázek
obrázek obrázek obrázek

10/30/2016

QUEST: Ztracené dítě

"Mé dítě, mé ubohé dítě!" Kvílivý hlas upozorňuje na přítomnost ženy pobíhající bezhlavě uprostřed náměstí. "Kde je moje dítě? Kde je Thomas? Kde?" Slova nedávají příliš nápověd k tomu, co se ženě odehrává v hlavě, avšak každý s trochu bystrým úsudkem si doplní sám - malý Thomas se ztratil. Chlapec, sotva pár měsíců starý, že se ještě neumí ani batolit. Hluk na náměstí upoutá pozornost každého, kdo má byť jen kouska citu a pochopení v těle. Je třeba najít maličkého chlapečka. A stopy? Vedou do míst, z nichž málokdo odejde živý...


Čtyřčlenná rodina farmáře McKinneyho, usedlíka původem z Belfastu v Irsku, se snaží v drsném prostředí nespoutané přírody poblíž Salemu vybudovat nový život již poslední dva roky. Pokradmu je však začne obklopovat temnota:  kozí mléko se proměňuje v krev, úroda hnije prakticky před očima. Obavy z prokletí se začnou vkrádat do jejich myslí.

Po návštěvě kazatele, který místo očistil ve jménu Boha, se vše zdálo být jako dřív: úroda nevadla, zvířata se chovala mírně a McKinneyovi si oddechli. Ne však na dlouho. Po smrti zástupce církve jakoby se vše vrátilo do původního stavu. Ba co víc - vše se zhoršilo.

Záhadné zmizení novorozeněte, které se doslova v mžiku vypaří bez jakékoliv stopy, je vyvrcholením série podivných strastí, jež nesou stopy čarodějnického prokletí. Je to pouhá souhra náhod, zákeřný úmysl nadpřirozené bytosti okupující okolní lesy, nebo snad čárám propadla dcera? Nikdo netuší. Jedno je však jisté - nejmladší člen rodiny McKinney, Thomas, se musí za každou cenu najít.
Co víte:
Henrietta, dcera Edgara a Joann McKinneyových, měla hlídat svého mladšího bratříčka, Thomase, na jejich malé farmě při okraji salemského lesa. Při jedné z dětských her se dítě ztratilo z košíku, v němž bylo uloženo, nikde ani stopy po nikom, kdo by jej odnesl. Mladá blondýnka v slzách přísahá, že se jednalo o jedinou vteřinu, nikdo neměl šanci se k ní přikrást a bratra ji vzít. Z otázek vyplývá, že toto není první podivuhodná událost, která se jejich rodině přihodila od přistěhování se před dvěma roky.

První stopy vedou na farmu starého McKinneyho: Velké, poslední dobou trochu chátrající stavení, rozprostírající se po vcelku rozlehlém, avšak nehostinném pozemku. Půda je tvrdá, prakticky zmrzlá na kost, že se na ní nedá nic vypěstovat, zvířata si každého návštěvníka prohlíží velkýma černýma očima a kdokoliv se k nim přiblíží, vyslouží si uši drásající skřek. Zdá se, že se rodina skutečně stala zájmovým objektem některé z místních čarodějnic. Jenže které? A kde je malý Thomas? Co když v tom má prsty Henrietta?

Mnoho otázek vyvstává, odpovědi nejsou žádné. Je třeba pátrat. Svolán je každý, kdo je ochoten ponořit se do nebezpečných hlubin lesa a přilehlého okolí farmy McKinneyových. 
Je pouze na každém z vás, zda jim pomůžete či budete nečinně přihlížet jejich neštěstí. Pokud se chcete zúčastnit questu, přihlašte se, prosím, pod článek v komentářích se svou přezdívkou a jménem postavy, kterou na tento úkol posíláte. Hra se bude konat od 30.10. do 6.11. s možným zakončením dříve. Nadále můžete pokračovat v rozehraných hrách na hlavních dějových liniích (Město, Okolí). Pořadí postů není určené, post vypravěče bude vždy dopředu oznámen v debatní místnosti. Hra započne od 17. hodiny odpolední.

Tento quest si ponese následky do hlavní dějové linie!
Varování: Vaše postavy se mohou zranit nebo být proklety!
Přejeme pěknou zábavu.

- admin team tosalem

9 komentářů: