obrázek obrázek obrázek obrázek obrázek obrázek
obrázek obrázek obrázek

12/30/2016

Jasmine Melanie Shareburg

https://town-of-salem.blogspot.cz/2016/12/jasmine-melanie-silverwood.html

Přezdívka hráče: Mercy
Jméno a příjmení: Jasmine Melanie Shareburg, dříve Silverwood
Stav: Vdaná
Rodina: 
  • Malcolm Silverwood - Muž jenž je jejím otcem a je také šlechticem. Není to žádný milý, hodný tatínek a celkově není ani dobrý člověk. Je si vědom svého společenského postavení a na ostatní lidi shlíží pěkně z výšky. I přes to ho ale jeho dcera měla ráda, byl takový, jaký byl a musela se s tím smířit. Jenže tenhle přístup ji omrzel, když jí oznámil, že jí najde manžela a tak do roka se vezmou. I když měla námitky necouvl. Od té doby se jejich vztah omezil na vyhýbání se očnímu kontaktu, krátké pozdravení a rychlý úprch. 
  • Vivien Silverwood - Její matka a zároveň její nejdražší důvěrnice. Téhle ženě může říci úplně všechno. Už jen na pohled se zdá, že jí můžete prozradit cokoliv, svěřit jakékoliv tajemství a být si jisti, že ho nikdy neprozradí. Není to jen zdání, je to pravda. Na rozdíl od jejího otce je milá na všechny kolem sebe, ať už to jsou šlechtici, páni radní a další ti bohatí občané města nebo jenom obyčejná chudina. Vždy umí svojí dceři dobře poradit a utěšit ji, jenže ani ona nezvládne nemožné. Nedokáže přemluvit svého muže, aby nechal Jasmine, ať si sama vybere, koho si chce vzít, tak se jí alespoň snaží připravit na manželství. Jenom ona je důvodem, proč neutekla hned ten večer, co jí předložili tu nehezkou záležitost se zásnubami.
  • Howard Silverwood - Bratr, který by rozhodně nezískal ocenění typu Sourozenec roku. Je to příšerný člověk, dost možná i horší než jejich otec. Ale to jak se chová k ostatním lidem není nic ve srovnání s tím, jak se chová ke své sestře. Dalo by se říci, že je to velmi dobrý herec a přetvářka je pro něj na denním pořádku. Jakmile není v jejich blízkosti někde u koho by mu to vadilo, chová se ke své sestře naprosto otřesně. Sice ji nikdy neuhodil, ale místo toho si vzal za úkol, zničit jí život. Neustále jí hází klacky pod nohy a když díky tomu náhodou škobrtne, ještě se postará o to, aby tvrdě dopadla na zem. Je to prostě příšerná osoba, od které se snaží být, co nejdál to jde.
Rasa: Člověk
Věk: 19
Povolání/Kasta: Nižší šlechta / vyšší společnost
Náboženské přesvědčení: Její víra v boha není tak docela ryzí. Ano... Modlí se a nalézá u něj útěchu, když ji nejde nalézt jinde, ale zároveň nevěří všemu, co jeho jménem kněží káží. Nějak se jí nechce věřit tomu, že všechny čarodějnice jsou tak špatné, jak se jim to snaží namluvit. Podle ní si církev sebe samu prostě jen přikrášluje a provinění čarodějnic zbytečně moc prohlubuje. Nechává si to ale radši pro sebe, už viděla, jak někoho zabili pro větší malichernost, než bylo to, že člověk slepě nenásleduje církev a její představitelé.
Portrét: Aimee Teegarden
 

Po svém otci pro štěstí druhých nezdědila povahově vůbec nic. Je v podstatě celá po mamince. Milá, usměvavá, pozorná, ráda všem okolo pomáhá a nerada vidí jak lidé kolem ní trpí. Ke všem se chová tak, aby jí nikdo nemohl nic vytknout. I přes to, že to jejího otce neskutečně rozčiluje, pomáhá níže postaveným lidem, když vidí, že to potřebují. Sice její pomoc neobsahuje tahání těžkých věcí, ale pomoct slepé paní přejít silnici bez toho, aby ji smetl povoz s koňmi si klidně troufne. Když jdou s matkou na tržiště a jsou tam hladovějící lidé s dětmi, vždy jim dá alespoň pár mincí nebo kus chleba. Přijde jí hrozně nespravedlivé, že oni doma mají všeho tolik, že to ani nepotřebují a jiní lidé na ulici hladoví a mrznou. Asi by nemohla žít sama se sebou, kdyby jim neposkytla alespoň menší symbolickou pomoc.
Nejlépe se ale stejně chová k dětem. Úplně zbožňuje malé děti, ne úplnou drobotu, ale ty, se kterými si už může hrát, vyprávět jim pohádky a povídat si s nimi o tom, co chtějí dělat až budou velcí jako ona. Strašnou radost má, když se zmíní o cestování. Často krát sní o tom, jak jednou sama odpluje a procestuje svět úplně celý nebo prostě jen sednout na koně a jet kam jí jeho nohy ponesou. Takže když jsou poblíž jenom děti, tak jim ihned s rozzářenýma očima začne ve své podstatě předkládat své naplánované cesty a líčí jim to do všech podrobností, jim sice nejspíš zní jako nějaké příběhy, co se možná i staly, ale ony jsou to prostě jenom její plány do budoucna, které se jí téměř určitě nikdy nesplní. Ale s tím už je smířená.
Další položka na jejím seznamu plánů, je zamilovat se, bláznivě a bezhlavě, ztratit pevnou půdu pod nohama a mít jako jedinou kotvu, co by ji tu ještě držela někoho, kdo by ji miloval stejně jako ona jeho. Jenže takhle to může leda tak číst ve svých oblíbených knihách. Osud nebo spíše její otec tomu dal, že se nikdy neprovdá ze své vlastní vůle. Možná se ještě otec s bratrem nerozhodli, komu ji nakonec dají, ale ona hluboko uvnitř cítí, že se její bratr postará o to, aby osoba, kterou si vezme, nebyla její vysněná láska. Pokaždé, když o tomhle s nimi mluví, vypadá rozlobeně, ale to je pouze zástěrka pro to, aby neviděli, jak moc ji to zraňuje, rozesmutňuje a bolí. Boužel nechce, aby náhodou ona zranila je, a tudíž jim na to už ani nic nenamítá. Je až moc citlivá na to, aby viděla u druhých bolest, kterou sama způsobila. Ale to, že se zatím nedokáže postavit svému otci a bratrovi, neznamená, že jí chybí odvaha. Třeba jí jednou sebere dost na to, aby se jim vzepřela a už s ní nebudou zametat. Kdyby nechtěla ublížit své matce, tak už by nejspíš byla od otce i od bratra na míle daleko.
Je prostě jenom člověk, který je až moc hodný na to, aby byl schopný ublížit ostatním a to i na úkor svého vlastního štěstí. Bláhoví snílek, kterému se nejspíše nikdy nesplní ani jeho nejmenší přání jenom proto, že není někdo, kdo by dokázal ranit jiné a to i když jsou k ní nanejvýš nepříjemní. Jenže by se už dalo říci, že i ona už toho má až po krk a možná už taky začíná vystrkovat růžky a myšlenkami se čím dál více přiklánět k tomu, že uteče a nikdy se nevrátí.
Zlozvyky: Když na ni někdo křičí, něco jí vyčítá nebo jenom z něčeho nervozní, kouše se do spodní rtu, dříve to bylo proto, aby náhodou neřekla něco, čeho by později mohla litovat, když už se ale odnaučila odmlouvat tohle jí zůstalo.
 
 

Základní schopnosti:
▲ Instinkt
▲ Empatie - silná

Schopnosti navíc:
▲ Boj beze zbraně - slabá
▲ Nadání vycítit nadpřirozeno - pouze slabě a nejistě

Zná základy menší sebeobrany a asi by zvládla na chvíli člověka ochromit nebo se vymanit z něčího sevření a utéct, má i menší nůž, který jí dala matka, aby měla něco, čím by se mohla bránit, když chodila někam, ale s tím by se jen těžko dokázala ubránit. Šanci by měla jedině v případě, že by bodla protivníka a trefila se do něčeho životně důležitého. Jinak je takřka bezbranná a velmi zranitelná.
 

Její rodina přicestovala do Salemu, když jejímu bratrovi byli tři roky. Tou dobou byl její otec ještě mladý a ctižádostivý šlechtic, co si toho chtěl nahrabat co nejvíce. I přes to, že město Salem už nějaký ten čas stálo, ukořistil si toho dost. Ukázalo se, že pro nabývání majetku a celkově získávání peněz je jako stvořený. Když už byl konečně klid a její otec byl tak nějak spokojený se svým bohatstvím, počali s její matkou i Jasmine. Už měli nejstaršího syna, takže díky tomu, že je dívka remcal jenom trochu. Nakonec si ji přeci jen i přes ten drobný detail oblíbil. Až natolik, že její bratr začal žárlit. Už když jí byly pouhé dva roky, začal jí nesnášet a dělat jí všelijaké naschvály. Když spala, odkrýval jí, aby nachladla. Když si hrála s panenkami, bral jí ty nejoblíbenější. Ať dělala cokoliv, pokoušel se jí to znepříjemnit a pokazit. Když byla starší hodně na něj žalovala, ale když se to tím jenom zhoršilo, přestala s tím. Nerostla jen ona i on pomalu dospíval a k jejímu štěstí si ho vzal do parády jejich otec, aby ho začal učit, jak nakládat s pozemky a majetkem, takže už neměl tolik času ji terorizovat a ničit jí život. Ale v každé volné chvíli vymýšlel, co by jí mohl provést. Otec teď věnoval veškerý čas jeho přípravě a tudíž i jemu, takže nevěděla, co má za problém. Snad se s ní nechtěl dělit vůbec o nic, snad pro něj jen myšlenka, že dýchá stejný vzduch jako on, byla tak moc hrozná, že jí chtěl všemi způsoby vystrnadit? Ať to bylo jak chtělo, ubližoval jí tím a hodně. Bolelo ji, že člověk, se kterým by toho měla mít společného nejvíc, ji nenávidí. Matka ji utěšovala, když se jí chodívala svěřit s tím, co ji trápí a jak je jí líto, že ji bratr nemá rád. Když potom přišel jejich otec s tím, že ji provdá, její bratr ihned započal pátrání po vhodných kandidátech. Vyjmenoval dost jmen, skoro jakoby si to rozmýšlel dřív jak otec, chvílemi to i vypadalo, že to byl jeho nápad. Bylo to jasné, chtěl se jí zbavit a to co nejdříve. Utekla to honem povědět matce, ale po dlouhém dohadování, stejně otec zůstal nezlomný. Jasmine se na ty dva už nemohla ani podívat, vždy si chtěla vzít někoho, do koho se zamiluje a oba to věděli. V hlavě se jí pomalinku vytvářela myšlenka útěku. Drželo ji tam už jenom pouto k matce, ty dva ho už dosavadně ztratili. Je asi jen otázkou času než se poslušná holčička, utrhne z řetězu a bude si dělat, co se jí zachce.
 
 

XXX
 


Žádné komentáře:

Okomentovat