obrázek obrázek obrázek obrázek obrázek obrázek
obrázek obrázek obrázek

9/28/2016

Jack Sebastian Boulder

https://town-of-salem.blogspot.cz/2016/09/jack-sebastian-boulder.html
Jméno a příjmení: Jack Sebastian Boulder
Stav: Svobodný
Rodina:
  • Robert John Boulder – otec → mrtvý. 
Jeho otec byl mariňák a nutil své děti naprosté poslušnosti a také svého nejstaršího syna nutil chodit na bojové sporty a různé kroužky, kde ho učili se zbraněmi, protože v něm prý viděl talent. Své děti miloval a dával jim to najevo. S manželkou vedli všechny děti od útlého věku ke křesťanství. 
  • Maria Theresa Boulder – matka → mrtvá
Milující matka. Vlastnila malé květinářství uprostřed města. Rodina a křesťanství pro ni byly vším. 
  • Christine Julie Boulder – mladší sestra → 20, talentovaná hudebnice milující přírodu a své starší bratry. Hlavně Jacka, nebo jak mu říká nejraději – Bastiana.  
  • Samuel Matthew Boulder – mladší bratr → 24, nikdo se nebojí projevit se, je chytrý a chce se stát právníkem. Velmi rád čte. Má Jacka rád, ale má tendence s ním o vše soutěžit.
  • Jim Marcus Boulder – mladší bratr → 18, má rád práci s lidmi a vždy se chtěl stát lékařem. Se všemi se snaží být zadobře a Jack je mu vzorem. 
Zná také adoptivní rodiče svých sourozenců, a když se s nimi vidí, osloví je pouze křestním jménem a více se s nimi nebaví. Je rád, že si vzali jeho sourozence pod ochranná křídla, když on na to neměl prostředky, ale i tak mu nepřirostli k srdci. 

Rasa: Člověk, 21. století
Věk: 28 let
Povolání/Kasta: Lovec, nižní třída
Náboženské přesvědčení: 
Bývalý věřící - nyní ateista, ale třeba se někomu podaří jeho víru v Boha zase obnovit. 
Portrét: Jensen Ackles

Vždycky nosil na krku stříbrný decentní křížek na řetízku, na zápěstí měl pak vždy připnutý kožený náramek od svého bratra Jimmyho a nikdo ho taktéž neviděl bez medailonku, který mu dala jeho sestra Christine. Ve stříbrném medailonu je na jedné straně fotka Sammyho a Jimmyho a na té druhé straně je fotka Christine s Jackem. Všechno to jsou fotky z doby, kdy bylo Jackovi asi sedmnáct.
Na levém rameni má jizvu po vlkodlačích drápech. Jizva se táhne od klíční kosti do poloviny jeho prsa. Připomíná mu ten hrůzný zážitek a tragédii.


Základní schopnosti:
instinkt
empatie – středně silná

Schopnosti:
Boj se zbraní – silnější
Boj beze zbraně – slabší

V bylinkářství se vůbec nevyzná, každá kytka (nebo bylina, jak chcete) mu připadá stejná a byl by schopný se nechtěně i něčím přiotrávit nebo otrávit, takže se těmto věcem raději vyhýbá.
Zbraně: kolt, dýky

Jack je napříč všemu veselá kopa a zábavný chlap, i když to tak zprvu nevypadá. Leckomu se může jevit jako morous a vskutku velmi nemluvná bytost. Dělá mu potíže se srovnat s tím, že uvízl v nějaké jiné době či jiném světě. Po tragické smrti jeho rodičů pro něj sourozenci byli vším a teď ses jejich ztrátou nemůže vypořádat. Nedělalo by mu tak velké potíže žít ve světě bez televize, telefonů a aut, ale chybí mu lidský kontakt.  I přes fakt, že je společenský, tak se ostatních obyvatel města raději straní, protože si s většinou nemá, co říct. Navíc by jistě všichni považovali slova, která by vypustil z úst jako heretická. Co kdyby se čistě náhodou zmínilo evoluci…
Je k tamním lidem velmi nedůvěřivý, ale upřímně? Takový byl i předtím. Po tom, co viděl, co se stalo rodičům. Nedůvěřivý, podezřívavý, většinu času podrážděný…
Ve skrytu duše je to vskutku milý muž, který nesnáší nespravedlnost a ubližování slabším osobám. Dokáže být i getleman, ale nedokázal si žádný pořádný vztah udržet, takže se uchýlil k chození za lehkými děvami nebo dívce poplete hlavu, naslibuje jí hory doly, potom se s ní vyspí a odkopne ji. To však není jeho starost a v této době si to bohužel už nemůže dovolit, protože většina dívek je pro něj moc mladá a moc bohabojná.
Obyvatelé Salemu ho jistě musí mít za podivína a ‚toho chlapa‘, co sedí v hospodě vždy u nejzadnějšího stolu a sleduje okolní dění. Většina se také s Jackem bojí promluvit, nebo jím pouze pohrdají… Jack to neřeší, on si našel práci, která ho naplňuje. Dělá v podstatě to, co dělával předtím. Chytá potvory a žene je před spravedlnost.
Tak rád by se smál jako předtím, ale nikdo mu nedal záminku. Jediná chvíle, kdy se upřímně usmívá, je, když myslí na své sourozence. Za ně by se dokonce i pomodlil, aby jim Bůh zařídil bezstarostný život, ale ví, že by ho Bůh stejně nevyslechl. Ztratil v něj víru. Za svou rodinu by nasadil i holý život, ale takhle daleko od nich, jim bude k ničemu.
Otec ho naučil jednat s autoritami s respektem, to také většinou dělá, ale hlavně musí toho člověka považovat za osobu, která je hodna jeho uznání. Církev, pro kterou pracuje a které mu zařídila ubytování, nepovažuje za něco výjimečného. Snad jen proto, co Bůh jeho rodině kdysi dopustil. Nicméně plní jejich rozkazy, aby si udržel střechu nad hlavou.
Má rád děti a umí s nimi zacházet. Snad proto, že měl tři mladší sourozence a rád si s nimi hrával a staral se o ně.
Umí velmi dobře zacházet s jakýmikoliv zbraněmi, jak na dálku tak nablízko. Lekce od otce a od soukromého lektora se vyplatily. I v boji beze zbraně je dobrý, ale přeci jen ne tolik jako s ní.
K lidem, kteří si k němu nějakým způsobem vytvoří cestičku, dokáže být pozorný a milý. Taktéž i obětavý a empatický, ale když jednou zradí jeho důvěru, těžko si ji budou vybojovávat zpět.

Zlozvyky: Zlozvyky? Nehty si nekouše, nekouří… Jedním z jeho zlozvyků je snad jeho záliba alkoholu, kterým se snaží vyhnat z hlavy veškeré problémy. Také se stává, že si vztek vybíjí na okolních předmětech a raději ublíží sobě, než aby ublížil nevinnému.

Narodil se jako první dítě věřícímu páru, který celý svůj život bydlel ve státě Kansasu. Otec byl mariňák a syna vedl k poslušnosti, ale i tak mu dával najevo lásku. Stejně jako matka, na které byl v té době velmi fixovaný. Zvrat přišel v době, kdy se narodil bratr Sammy. Samozřejmě na něj zpočátku žárlil, protože si vysloužil nejvíce pozornosti rodiny a Jackovi to bylo vysvětlováno tak, že je jeho bratříček malinký, tak potřebuje hodně pozornosti, aby mu nic nechybělo a že i tak ho mají rádi a že je to jejich zlatíčko. Tohle vysvětlení Jackovi stačilo a začal se angažovat ve výchově svého bratra, Chtěl ho stále vozit v kočárku, ale byl na to stále moc malý. Už tehdy rodičům tvrdil, že nikdy nedovolí, aby se jim nebo jeho bráškovi něco stalo. Rodiče z něho byli nadšení. 
O několik let se do rodiny narodilo další dítě. Tentokrát děvčátko, které pojmenovali Christine. Jackovi bylo v té době osm let a už byl dost velký na to, aby všemu rozuměl a taktéž vysvětloval Sammymu, že se o jejich sestřičku musejí dobře starat. Jejich rodina nikdy nestrádala, i když byla takto početná. Jack chodil už do první třídy na lekce boje od otcova kolegy. Byl ještě malé dítě a bral to jako hru. Chtěl být nejlepší a blýsknout se v očích otce.
Jako poslední dítě se do rodiny narodil malý Jimmy. Jeho nejstaršímu bratrovi v té době bylo už deset let a byl to šikovný klučina. Vynikal v silových a vytrvalostních věcech, ale nebyl tak chytrý jako jeho bratr Sam. To však Jacka nijak netížilo a dál si dělal své věci a žil idylickým rodinným životem. Každá neděle kostel a modlení se před jídlem k jeho životu patřilo.
Zvrat nastal až týden po Jackových osmnáctých narozeninách. Jeho sourozenci spali u jejich prarodičů a on se za nimi měl také dostavit, ale ten večer šel ještě s kamarády do kina. Samozřejmě se ještě vracel domů, aby si vzal všechny věci, a když vytahoval klíče z kapsy, zaslechl křik. Urychleně odemknul a vtrhnul do jejich rodinného domu. Klíče nechal v zámku a vzal zbraň z šuplíku s falešným dnem v botníku. Přiběhl do obýváku, kde jeho otec ležel v kaluži krve a kus od něj se tiskla matka ke stěně ve snaze uprchnout před tím stvořením. Ta věc vypadala jako člověk a zároveň jako vlk. Jack vykřikl, ať jeho matku nechá být, ale ten jedním mohutným skokem skočil na Marii a prokousl jí hrdlo. Mladý hoch ihned nabil zbraň a po tom zvířeti nemilosrdně vystřelil. Ovládal ho strach a zároveň obrovská dávka adrenalinu. Tu věc trefil do tlapy, ale i tak ji to nezastavilo a rozběhla se po Jackovi. Skočilo to na něj a přimáčklo ho to ke zdi. Máchlo po něm drápy, ale ne tak z blízké vzdálenosti, aby mu mohla smrtelně poškodit orgány. Odkryl tak zpod jeho trička stříbrný křížek od matky, o který ta věc zavadila, a nejspíše ji to vyděsilo. Sebastian nechápal proč, ale v šoku se zhroutil k zemi a pustil pistoli. Sousedé zavolali policii. Celý incident se uzavřel jako útok divoké zvěře, ale jen Jack věděl, že to nebyla jen tak ledajaká šelma. Od té doby přestal věřit na Boha, jelikož nepomohl jemu ani jeho rodičům v době, kdy ho nejvíce potřebovali.
Jeho sourozenci připadli do pěstounské péče nějakým lidem, jelikož on si je vzít na starosti nemohl. Začal pátrat po všech zdrojích a hlavně po tom, co zabilo jeho rodiče. Dokonce se jednou dostal i do nějakých archivů k nějaké hodně staré kronice, kde bylo zapsáno jeho jméno, ale řekl si, že je to jen shoda náhod. Dále se tím nezabýval a pátral po jiných věcech.
Zanedlouho zjistil, co zabilo jeho rodiče, i když tomu zprvu nechtěl věřit. Spolčil se s jedním chlápkem, který ho zasvěcoval do děje a učil ho. Takhle to vypadalo celých deset let až do dne, kdy mu kleklo auto uprostřed lesa, když se vracel z úspěšného honu na vlkodlaka. Samozřejmě měl i normální práci, živil se jako truhlář, ale to není podstatné. To je podstatné hlavně pro jeho sourozence.
 Kráčel lesní cestou s taškou, ve které měl nějaké své oblečení, které obvykle nosil s sebou, kdyby si to nynější potřísnil krví. V tašce měl také nějaké zbraně a v ruce prázdný kanystr, do kterého chtěl dát benzín. Neměl tu signál, takže nemohl zavolat odtahovou službu a musel jít pešky podle mapy, kterou měl teď složenou v kapse. Nakonec usoudil, že zabloudil. V dálce zahlédl muže malého vzrůstu. Snad v mnichovském hábitu. Nechápal, co se to děje. Pustil stále prázdný kanystr a rozběhl se za ním. Byl opatrný, ale taky si říkal, že musí zjistit, co tu ten chlápek dělá. Zakřičel na něj, ať se zastaví a ten malý obtloustlý chlápek se zastavil a podíval se na něj. S takovým trochu zlověstným způsobem. Sad jako kdyby věděl, co přijde. Najednou je obklopila mlha a Jack začal panikařit. Rozhlížel se kolem sebe a snažil se hustou mlhou, která se objevila zničehonic, projít.
Najednou se mlha rozplynula a Jack před sebou spatřil toho muže. Dle jeho slov to byl boží služebník. To mu tak ještě scházelo. Co z jeho slov pochopil, tak on tu žije už dost dlouho a dostal se sem stejným způsobem jako teď Jack. Ten z toho byl dost mimo a nedokázal to pochopit. Hlavně nerozuměl tomu, proč to udělal. Alespoň mu nabídl přístřeší výměnou za práci pro církev. Jack neradostně přikývl, jelikož tušil, že tady by jeho život neměl dlouhého trvání. K tomu muži, Gregorovi, cítí skrytou zášť za to, že ho přivedl sem. Z jeho světa, kde měl milovanou rodinu a kde prožíval víceméně spokojený život. Uvrhl ho do světa, kde snad o všem údajně rozhoduje mocný Bůh a lidé konají spoustu věcí jeho jménem…


XXX

 



Žádné komentáře:

Okomentovat