obrázek obrázek obrázek obrázek obrázek obrázek
obrázek obrázek obrázek

11/09/2016

Benjamin Dyami Wright


https://town-of-salem.blogspot.cz/2016/11/benjamin-dyami-wright.html


Přezdívka hráče: Jack
Jméno a příjmení: Benjamin Dyami Wright
Stav: Svobodný
Rodina:
  • Ayashe – starší sestra, na kterou by nedal dopustit. Vyučuje ho všemu, co potřebuje a je mu věrnou přítelkyní. Většinou jí říká Kaya.
  • Bílý medvěd – nezvěstný manžel Ayashe, Dyami k němu vzhlížel, protože byl bílou tváří a přesto si dokázal vybojovat úctu jednoho z kmenů Mohawků.
  • Vraní srdce – Náčelník kmene a zároveň jeho otec. Je mrtvý. Stejně jako všichni jeho bratři.
  • Černá liška - matka, dcera anglického přistěhovalce, dříve známá jako Elizabeth Anne Howard. Velmi půvabná mladá žena, která se do prérií zatoulala ještě jako dítě a náčelník ji přijal do své rodiny a pojal za manželku. Je též matkou Ayashy.
  • Susane Wright – adoptivní „matka“, je moc milá, ale dbá na přísnou výchovu a křesťanství a vzdělání je prý to nejdůležitější.
  • Henry Wright – Přísný, cílevědomý a úspěšný obchodník. Když se mu od dětí nedostane pozitivních výsledků, ztrestá je výpraskem. Lakomec.
  • Joseph Wright – 21 let, starší „bratr“, který často zneužívá toho, že mají otrokyni Kayu a znásilňuje ji. Dyami ho za to nenávidí. Nemají spolu moc vřelé vztahy a Joseph ho do rodiny nepřijal a s Dyamim se často předhánějí.
  • Moly Wright – sedmileté děvče, které se Dyamiho často drží jako klíště. Občas chodí s Dyamim za Ayashe a vždycky jí přinese něco dobrého na zub. To vše jen díky tomu, že ji Dyami přesvědčil, že je moc hodná a dívenka mu věří.
Rasa: Vlkodlak
Věk: 18 let
Povolání/Kasta: Zámožný obchodník/vyšší třída - původem indián z k mene Mohawk
Náboženské přesvědčení: Jako všichni z kmene věří v moc přírody
Portrét:
Logan Lerman



Dyami je kapitola sama o sobě. Dospělý mladý muž? Kdepak, nepodobá se muži ani vzhledově, ani myšlením. Je velmi tvrdohlavý a dokáže být i pěkně dětinský. Když si něco vezme do hlavy, tak si za tím stojí tak dlouho, dokud ta druhá osoba neustoupí. Tenhle přístup bohužel nejde praktikovat u pana Henryho. Jeho adoptivního otce. Kdyby řekl jediné křivé slovíčko proti jeho osobě nebo čemukoli, co je mu vlastní, zvalchoval by mu záda holí a o to nestojí. Už několikrát si tím prošel. Hlavně, když se jednalo o jeho sestru a když odmítal, aby obsluhovala i jeho. Když už jsme u sestry, svému ‚bratrovi‘ Josephovi vyvedl už spoustu naschválů. Proč? Jako malou odplatu za jeho chování ke Kaye a tak za to znásilňování, i když by si za to zasloužil smrt a řádné pozření srdce. Když tak nad tím přemýšlí… Dyami žádné lidské srdce dosud nepozřel. Pouze srdce vlka. Sám o sobě pochybuje. Dokázal by to ještě? Díky podpoře Ayashe jistě ano. Vychovává z něj pravého indiána, i když se jí to rodina Wrightových pokouší zkazit a zamezit jim stýkání. Malý bojovník se nenechá zastrašit.
Je to takové třeštiprdlo, ale zároveň je velmi mrštný a rovnováhu jako on má pouze málokdo. A rychlost? Rychlý je v lidské podobě až skoro neuvěřitelně a co teprve v té vlkodlačí? Nemusí se bát, že by ho nějaký útočník dostihl.
Je chytrý a také velmi učenlivý. Jazyk už ovládá takřka bez problémů, ale občas nemůže najít vhodná slova nebo užije špatné časování nebo skloňování, ale to se jistě brzy naučí. Stejně jak nezapomene rodnou řeč díky tajnému procvičování se sestrou. Svou sestru má rád a položil by za ni i život a snaží se učit co nejlépe, aby jednou mohl sám vydělávat dostatek na to, aby se odstěhoval a odkoupil sestru z otročiny a dal jí opět svobodu.
Je to velmi hodný kluk, ale naivní? V žádném případě. Je ostražitý a cizím lidem příliš nevěří. Jeho plnou důvěru má pouze jeho sestra a malá Moly, kterou si oblíbil.

Zlozvyky: Sám o nich neví, ale jedním z nich je to, že se od všeho žene po hlavě bez rozmyslu.



Základní schopnosti:
Velká síla
Zbystřené smysly

Schopnosti navíc:
Rychlost: Vysoká
Odolnost vůči kletbám: Střední
Regenerace: Nízká



Něco o jeho minulosti? Ta byla vskutku zajímavá. Je to míšenec ženy bílé tváře a indiánského náčelníka. Stejně jako jeho sestra Ayashe. Nicméně on byl jiný. Byl na svůj kmen příliš bledý a měl dokonce modré oči, za což se mu jeho bratrové a sestry posmívali, ale malý chlapec se utěšoval myšlenkou, že je to podle šamana znamení od boha Orenda.
Jak rostl, začal dostávat svého jména. Dyami znamená Orel. Byl nejlepší a nejrychlejší v jízdě na koních, nejrychleji běhal a byl také velmi obratný. Majestátní orel je přeci také velmi rychlé stvoření a malý míšenec mu šel ve stopách.
Bylo pro něj těžké zapadnout do kmene, když měl barvu pleti takovou, jakou měl. Útěchou mu byla nejstarší sestra, o kterou se nápadníci jen prali. Vybojoval si ji jeden muž bílé tváře. Získal úctu kmene a začali mu přezdívat Bílý Medvěd. Dyami k němu vzhlížel, protože byl jiný než ostatní. Stejný jako jeho matka a velmi podobný jemu samotnému! I přesto si dokázal vydobýt tu všechnu úctu. Konečně našel nějakého kamaráda.
Dyamiho přestalo bavit být všem jen pro smích. Když mu bylo třináct, naštval se a rozhodl se skládat zkoušku dospělosti. Zabít velké zvíře bez cizí pomoci a následně pozřít jeho srdce, aby získal sílu. Ozbrojen hledal nějakou kořist, až ji našel. Byl to vlk. Ono majestátní a silné stvoření. Nesměl zklamat. Zklamal by sebe i kmen, který je jeho rodinou. Tak si získá jejich úctu. Podařilo se mu vlka po urputném boji zabít a pozřít jeho srdce. Jeho kůži si dal kolem ramen a vítězně se usmál. Sice byl zraněný a podrápaný, ale mohl s klidným srdcem vyrazit domů. Ale nastala jedna krizová situace. Pach krve přilákal jiného predátora. Dyami ho neznal, ale byl zprvu vyděšený. Hlavně, když se na něj ono zvíře vrhlo a začalo ho kousat a drápat. Omdlel…
Druhý den ráno ho našli členové jeho kmenu. Byl zesláblý, nemohl se téměř pohnout a celé tělo ho bolelo. Takhle to s ním vypadalo celý měsíc. Balancoval mezi životem a smrtí. Až do doby, kdy se na nebi rozzářil úplněk. Dyami se za příšerných bolestí proměnil ve vlkodlaka. A ironie? Právě tímto si vydobyl úctu svého kmene, protože vlk pro ně byl nejvíc…
Boje mezi bílými tvářemi a indiánskými kmeny sílily a prakticky celý jejich kmen byl zdecimován. Přežil jen on, protože ho považovali za puritána, Ayashe a některé sestry. Matka byla zabita při pokusu o chránění rodiny a manžela. Odvezli je pryč.
Dyamimu bylo čtrnáct let, když se dostali do Salemu. Ujala se ho rodina bohatých obchodníků, kteří mu dali (dle nich) normální jméno. Benjamin Wright. Dyamimu se to nelíbilo. I když se řeč učil trochu od své matky a od Bílého medvěda, tak nemluvil tak dokonale, aby se nemusel spoustu slov a skloňování učit. A co bylo nejhorší? Že jeho sestru vzali do otroctví a Joseph ji často bil a znásilňoval. Bohužel to přetrvalo dodnes. Malý indián byl tedy nucen zapřít svůj původ (ač nerad) a učit se, jak být správným křesťanem a jak být vychovaný a vzdělaný. Musel umět psát, počítat a všechny tyhle věci. Nudilo ho to. Nechtěl to dělat, protože byl pyšný na svůj původ. Proto se vždy vytratil z pokoje za svou starší sestrou, aby mu vyprávěla, mluvila s ním v rodné řeči, učila ho lovit a všechno možné. Dobře věděl, že jí nedávali moc najíst, takže vždy něco ukořistil, aby mu tam netrpěla hlady. Doufá, že se u jednou podaří ji z otroctví vysvobodit.









Žádné komentáře:

Okomentovat