obrázek obrázek obrázek obrázek obrázek obrázek
obrázek obrázek obrázek

1/26/2017

Samantha Dalton

https://town-of-salem.blogspot.cz/2017/01/samantha-dalton.html


Přezdívka hráče: Jack
Jméno a příjmení: Samantha Dalton
Stav: Svobodná
Rodina: 
  • Christopher Dalton – zbožňovaný bratříček, ke kterému si vybudovala velmi silné pouto. Vždy to pro ni bude ten starší bratr, kterého se vždy snaží chránit, i když dobře ví, že se o sebe zvládne postarat i sám. Jako mladší sestra mu občas přidělává pár těch starostí a také mu čas od času udělá nějaký ten naschvál – jen aby se bratříček nezačal v práci náhodou nudit.
  • Richard Dalton – kožoměnec, který se dětí po smrti jejich rodičů ujal. Samantha ho považuje za svého pravého otce, protože nezná pravdu o tom, co se stalo. Rozhodl se Christopherovi předat svůj podnik – nevěstinec – a teď si sám užívá klidu a odpočívá. Jeho adoptivní děti se o něj s láskou starají. Kožoměňcem se stal z vlastní vůle a mění se v medvěda.
  • Patrick O‘Brian – Otec a bývalý strážce pořádku v jejich rodném městě. Samantha nemá ani ponětí, kdo byli její praví rodiče. Zemřel.
  • Annabelle O’Brian - milující matka, která se živila jako šenkýřka. Života se svými dětmi si moc neužila. 
Rasa: Kožoměnec 
Věk: 23 let
Povolání/Kasta: Šenkýřka – nižší třída
Náboženské přesvědčení: věřící, ale nevěří úplně všem těm špatným věcem, které káží kněží
Portrét: Lyndsy Fonseca

Na pravé straně hrudníku a pravé straně zad má drobné jizvy po havraních spárech.

 

Je jí prakticky jedno, jak ji budete oslovovat. Jestli jejím celým jménem nebo třeba zkráceninou. Ona sama bratrovi říká zkráceninou jména. A když už jsme se dostali k tomu sourozenci, tak by bylo záhodno si něco povědět o jejím vztahu k němu. Christopher je o pět let starší než Sam, takže ho vnímá jak velkého staršího brášku. I když mu čas od času dělá nějaké naschvály, nebo si z něj dělá legraci, tak ho má ráda a obdivuje ho. Nějak si zvykla na to, že její otec vlastnil vykřičený dům a přišlo jí logické, že tento podnik převzal Chris, takže už od mala je na to zvyklá a upřímně? Nepřijde jí to jako nic divného. Ano, je to hříšný dům, ale kdyby to tolik obyvatelům Salemu vadilo, přeci by ho zde nenechávali a nepřehlíželi by ho. Pro bratra by byla ochotna udělat téměř všechno, protože spolu mají velmi dobrý vztah, i když se někdy, jak bylo řečeno, pošťuchují.
Samantha dokáže být občas pěkně drzá – hlavně když ví, že si to k tomu člověku může dovolit. Lépe řečeno je ráda drzá na své kamarády, protože ví, že ti to budou brát jako legraci. Jinak je milá a čas od času má až moc prořízlou pusu, takže není výjimkou, že ji musí i bratr umlčet – i kdyby to mělo být tím, že by jí zakryl ústa rukou. To hlavně, když se naštve a neovládne svůj jazyk, když má mluvit s někým výše postaveným. Když není rozzlobená, tak se samozřejmě krotí, je slušná a občas si o tom myslí pouze své.
Není dvakrát moc důvěřivá a než tmu dotyčnému člověku začne věřit, tak to nějakou chvíli trvá. I tak se ale k ostatním chová přátelsky, a když může, ráda pomůže, ale ne s něčím, co by ji nebo jejího bratra mohlo ohrozit. To byste se jí museli dostat hluboko pod kůži, než by vám s tím pomohla.
Ráda se prohání ve své zvířecí podobě a jen tak pozoruje dění kolem. V zimě se své pobíhání na přání bratra snaží co nejvíce omezit, aby neprochladla, nebo se zdržuje v teple. 
Je také dosti šikovná a zručná, ale kdykoli se jedná o nějakou práci s ohněm, raději poprosí někoho jiného, aby to udělal za ni, protože má z ohně strach.
Svou práci šenkýřky si oblíbila, i když ji občas hodně unavuje. Zbožňuje být v lidské společnosti, protože je extrovert a dalo by se říci, že je občas až přehnaně upovídaná. V Salemu zná velkou spoustu lidí, protože většina z nich chodí k nim do hostince ať už na jídlo nebo na posezení u skleničky dobrého alkoholu nebo k pivu. 

Zlozvyky: Občas dokáže mít prořízlou pusu, ale snaží se ovládat. Také podvědomě tiká pohledem ke dveřím a oknům a ani si to většinou neuvědomuje. Když má rozdělat oheň, aby uvařila nějakou tu večeři, tak je to pro ni velká výzva, jelikož z něj má strach. 


Základní schopnosti:
▲ Schopnost měnit se na zvíře – hranostaj
▲ Zesílený smysl – sluch
▲ Rychlost - vysoká

Schopnosti navíc:
▲ Telepatie - pouze ve zvířecí formě - vyšší
▲ Vnímání aury - nižší

Jakožto hranostaj je ve své zvířecí podobě rychlá a obratná, ale síly tenhle malý tvoreček moc nepobral. Mohla by vás maximálně tak kousnout do prstu a teprve poté byste pocítili nějakou bolest, ale jinak vám prakticky nemá jak ublížit. Ve své lidské podobě na tom se silou není o tolik lépe. Kdyby vám dala facku nebo dokonce pěstí, tak byste to jistě cítili, bolelo by to, ale nikdy by nedokázala vyvinout takovou sílu, aby vás odrovnala. Pokud se dobře trefí, tak je maximálně možnost, že vás překvapí a stihne vzít nohy na ramena.
Používání telepatie v kožichu jí přijde stejně přirozené jako to, že se dokáže proměnit v malou šelmu. Už nad tím ani nemusí přemýšlet a dalo by se říci, že ji to prakticky neunavuje. Jelikož je navyklá používat své schopnosti už od útlého věku, je velmi vytrvalá a má větší výdrž než mnozí lidé – jak ve zvířecí podobě nebo v lidské.
Co se týče proměny a bolesti při ní – jelikož jsou s bratrem postiženi kletbou prakticky od dětských botiček, tak jí tato část přijde velmi přirozená a zvykla si na ni. Jelikož se mění v malé zvíře, je proměna o dost bolestivější, než kdyby se měnila třeba na vlka. Nedokáže si týden bez svého kožichu představit, takže se mění jednou dvakrát týdně na co nejdelší časový úsek (jak jí to energie dovolí), aby si svůj kožíšek pořádně užila, když už si kvůli němu vytrpěla zase tolik bolesti.
Jako každá hranostaj, tak i ona ve zvířecí podobě vždy mění srst ze zimní na letní. V zimě je tedy celá bílá krom černé špičky na ocase a v jiná roční období je hnědá s bílým bříškem a typickou černou špičkou na ocase.


Samantha se narodila do milující rodiny, která příchod druhého dítěte dychtivě očekávala. Otec Samanthy byl v jednom zapadlém městě strážcem zákona a byl tak místní komunitou velmi respektován, ale ne každému se jeho práce zamlouvala. Jejich maminka pracovala v místním hostinci jako šenkýřka, ale svým dvěma dětem dokázala poskytnout plnou péči. Nicméně si své dcery moc neužila, jelikož se jednoho dne někdo rozhodl jejich rodině pomstít. 
Stará čarodějka byla velmi naštvaná na Patricka, že odvádí tolik dobrou práci a že jí stihl vždy zatknout všechny občany, které myšlenkami navedla k tomu, aby dělali neplechu. 
Bydleli na okraji města a to se jim nejspíše stalo osudným. Jednoho dne se rozrazily dveře a v nich se objevila seschlá babizna, která si očividně přišla vyřídit účty. Bez většího zaváhání proti sobě poštvala strážce zákona a jeho manželku. Patrick na manželku útočil nožem a ona na něj nůžkami, kterými zrovna střihala látku na oděv pro svého syna Christophera. Ta čarodějnice byla velmi silná, dokázala přinutit i děti, aby nebrečely a jenom tiše seděly a případně sledovaly celou situaci. Samantha stejně nevnímala, co se děje v její blízkosti. Bylo jí teprve půl roku a neměla z toho rozum. Když se její rodiče sesunuli mrtví do kaluží krve, tak čarodějnice přešla ke dvěma dětem. Ustřihla jim zakrvácenými nůžkami prameny vlasů a z koše, který měla celou tu dobu na zádech, vytáhla hranostaje, který se jako zázrakem nesnažil uprchnout a poslušně čekal vedle kolébky dítěte. Totéž udělala i s havranem, který vylétl z koše a přistál vedle malého chlapce. Čarodějnice nekompromisně vzala dětem i jejich hračky a následně mohla konat. Zaklela obě malé děti do podoby zvířat – lépe řečeno z nich udělala kožoměňce a spokojena se svou odplatou odešla a zanechala tam všechnu tu spoušť netknutou.
Jakmile se dostatečně vzdálila, Samantha propukla ve velmi hlasitý pláč. V její kolébce ležel mrtvý hranostaj a dečka se začala barvit krví. Děvče neplakalo pouze šokem, ale také náhlou nevysvětlitelnou bolestí. 
Dětský pláč a křik slyšel jeden muž, který procházel kolem. Vtrhl dovnitř a spatřil mrtvé zkrvavené tělo strážce zákona a jeho manželky. Uprostřed toho všeho plakaly dvě malé děti a jistě každý, kdo by tuhle scénu spatřil na vlastní oči, by s křikem utekl pryč, ale ten muž, Richard, ne. I když před sebou viděl malého Christophera, jak se některé části jeho těla proměnily do havraních a malou Samanthu, které, když odhrnul přikrývku, teď patřily hranostají tlapky a vyrostl jí ocásek, nezalekl se. Bylo to tím, že on sám byl stejným tvorem, jakým se stala i tato děcka. Dětí se okamžitě ujal. Sbalil jim pár věcí a urgentně opustili město a nastěhovali se jinam. Do Salemu.
Roky běžely a s nimi rostly i děti. Možná vyrůstaly v poněkud zvláštním prostředí. Dobře, hodně zvláštním. Richard se stal majitelem nevěstince a ‚jeho‘ děti chtěly být stejně neustále s ním, takže se s nimi zavíral do kanceláře, aby je nekazil už takhle od malička. 
Samantha si samozřejmě nemohla pamatovat na dobu, kdy byla pouhým člověkem. Hranostaje v sobě považuje za nepostradatelnou část a snad i proto se do něj převtěluje tak ráda a tak často. Richard jí kladl na srdce, že musí být hlavně opatrná a nepobývat venku moc dlouho, protože by mohla nastydnout. Samantha si tu radu vzala k srdci, ale stejně se někde ráda potulovala s bráškou. 
Jednou si společně hráli a Samantha se nejspíše nějak špatně uhnula a Christopher ji stiskl svými drápy více, než nejspíše chtěl. Od té doby má na zádech a na žebrech menší stopy po havraních drápech, ale jí to nevadí. Nikdy mu to nevyčítala, vždyť byli děti.
Její dětství a dospívání bylo vlastně bezproblémové. Starala se o svého tátu a pošťuchovala se se svým bratříčkem. Richard předal synovi podnik a sám se odsunul trochu do ústraní, aby si mohl dopřát zaslouženého odpočinku a nemusel už pracovat. Bydlí se ‚svými‘ dětmi a ty se o něj starají. Samantha si našla práci šenkýřky a stále podniká výlety ve svém kožichu.


XXX





Žádné komentáře:

Okomentovat