obrázek obrázek obrázek obrázek obrázek obrázek
obrázek obrázek obrázek

8/27/2017

Rosette Michelle von Starburg

https://town-of-salem.blogspot.cz/2017/08/rosette-michelle-von-starburg.html

Přezdívka hráče: Bloo
Jméno a příjmení: Rosette Michelle von Starburg
Stav: Svobodná
Rodina: 
  • Jane von Starburg –Elegantní a vychovaná dáma, jež jí byla milující matkou až do jejích 10 let, kdy si vzala za dosud nevyjasněných okolností život. Lidé, kteří jí znávali, Rose říkají, že po ní zdědila její eleganci a krásu. Pro její chování ale vysvětlení nemají.
  • Theodor von Starburg – Milující otec, který delší dobu přehlížel všechny její poklesky na morálce. Miluje jí, ale nelíbí se mu, jak se jeho dcera chová a pošpiňuje tak jméno rodiny a i jeho samotného. Rose ho miluje, ale zároveň ho viní z toho, že musela opustit živoucí New York a přestěhovat se do Salemu. Po něm zdědila svou toleranci k alkoholu, což se asi jemu samotnému moc nezam louvá.
Rasa: Čarodějka
Věk: 19 let
Povolání/Kasta: Dcera výběrčího daní/vyšší společnost
Náboženské přesvědčení: Byla vychována jako křesťanka, nebo přinejmenším aby tak vystupovala. Nepatří k zarytým věřícím, vlastně k nim nepatří vůbec. Dala by se popsat spíše jako ateistka, ale to nikomu neříká.
Portrét: Phoebe Tonkin

http://68.media.tumblr.com/tumblr_m76fzi3vnB1rosovg.gif


Kdybyste jí potkali jako malou, asi by se dala popsat jako bezstarostné dítě radující se z každé minuty svého života. Byla roztomilá, hravá a obklopena milující rodinou. Zlom přišel v jejích deseti letech, v té době se začala její povaha razantně měnit.

Z malého bezstarostného děvčátka vyrostla rozmazlená dívka z vyšší společnosti. Stále jí zůstala její bezstarostnost, ale v horším slova smyslu. Nehledí na následky svého chování a dělá si, co se jí zachce. Většina lidí jí to tolerovala, protože přeci jen to byla ta chuděra, které zemřela matka. A Rose toho náležitě využívala. Její koketování a občas i nadměrné pití vína i medoviny byly přehlíženy a omlouvány.

Rozhodně by se tedy nedala popsat jako stydlivá dívka. I přes její výchovu je temperamentní a nebojí se mluvit s lidmi přímo, ať už se ženami či muži. Ve společnosti se cítí jako ryba ve vodě, rozdává úsměvy, konverzuje, tančí a hlavně koketuje. Rozhodně má ráda mužskou společnost a nijak se tím netají. Díky tomu se o ní po New Yorku začali šířit drby a klevety, ona na ně ale nikdy nedbala. Nezajímalo jí, co si o ní lidi myslí. Měla dostatek sebevědomí, aby to přehlížela.

Možná by se mohlo zdát, že je to necitelná mrcha, ale není to úplná pravda. Samozřejmě, je to rozmazlená princeznička, za což vděčí z velké části svému otci, který jí zahrnoval vším, po čem kdy zatoužila. Ale má city, které jsou dotčeny kdykoli, kdy se okolo jejího otce začne motat potencionální macecha. Nelíbí se jí myšlenka, že by v jeho životě byla další žena, kterou by miloval.

Stejně jako každá jiná žena se dokáže zamilovat nebo spřátelit, ale asi ještě nikdy nenašla ty správné lidi, kterým by dostatečně věřila. Každý její přítel v minulosti o ní roznášel pomluvy. Z toho důvodu se sice chová přátelsky ale nedělá si přátele. Neumí mluvit o svých citech nebo důvěrnostech. Jedinou výjimkou je její otec, dalo by se říct, že je pro ní nejlepším přítelem, i když se to nemusí zdát, je tím, komu důvěřuje nejvíce. Přesně proto nechce v jeho životě jinou ženu, protože by pak omezil svou pozornost vůči ní a tahle představa je jí velice proti srsti.

I přes všechny své zápory v sobě nezapře svou výchovu a hlavně vzdělání, je sečtělá, dokáže vést debatu na nejrůznější téma a asi by dokázala překvapit svými vědomostmi. Není to jen pěkná tvářička. Učení jí ovšem není úplně příjemné, protože není jedním z těch jedinců, kterým jde všechno hned a rozhodně nemá ráda, když jí něco nejde. V tu chvíli je schopná začít se vztekat jako umíněné děcko.

Zlozvyky: Když je netrpělivá, začne bubnovat prsty, aniž by si to uvědomovala. Nejčastěji se to děje ve chvíli, kdy někde sedí a na někoho čeká. V ten moment začne prsty bubnovat o desku stolu nebo o opěradlo židle.



Základní schopnosti:
▲ Znalost čarodějných rituálů - teoretická úroveň, slabá praktická
▲ Znalost bylinek

Schopnosti navíc:
▲ Telekineze (silná)
▲ Pyrokineze (střední)
▲ Ovládnutí a kontrola emocí (slabá)

Svojí schopnost telekineze využívá s oblibou hlavně, když je sama, pohybování předměty jí jde bez sebemenších problémů. Ráda si s touto schopností i pohrává, nechává věci levitovat ve vzduchu a tím i trénuje. Pyrokineze není už to samé, umí jí ovládat, ale přeci jen to není její nesilnější schopnost, takže její síla je omezená, přesto se jí snaží naučit ovládat v celém rozsahu, na který se zmůže, a pomáhají jí v tom právě knihy její matky. Poslední a nejslabší schopností, ale přesto hojně využívanou je kontrola emocí. Možná i to je jeden z důvodů, proč se do ní zamilovali tři mladíci a chtěli si jí vzít, přesto v tom nemohla hrát velkou roli, protože není s touto schopností natolik silná, aby dokázala lidi přinutit zamilovat se do ní. Jde spíš o lehké posilnění citu, který už musí existovat.

Kromě jejích čarodějných schopností by se sem asi počítala i znalost cizích jazyků. Umí mluvit plynně francouzsky, španělsky a pár slov i latinsky. Na tomhle si její guvernantky daly opravdu záležet. K její výchově patřila i výuka tance, ke kterému má očividně také vlohy. Jinak je tomu už u hudebních nástrojů, nedokáže v nich udržet rytmus a její hudební sluch není dostatečně dobrý na to, aby uměla na něco hrát. Přesto se o to několik jejích guvernantek pokoušelo. Ač je to asi zvláštní, tak Rose umí krásně zpívat. To jí problém nedělá, ale nerada zpívá před lidmi.

Stejně tak jí guvernantky učili například vyšívat a kreslit, k těmto činnostem moc nadání nepobrala, takže se k nim sama rozhodně nevrací. Nemá je ráda a pokud by jí to někdo přikázal, asi by se dočkal nečekané odpovědi.

Jejím velkým nedostatkem je určitě to, že nezvládá organizaci domácnosti, což je dost znát zvlášť teď, když na ní otec nechal vedení domácnosti. Sice ona sama nemusí vařit, uklízet, prát a další, ale musí rozdávat úkoly a organizovat, což jí rozhodně moc nejde.
 

Jednoho chladného zimního dne v lidnatém New Yorku se poprvé nadechla holčička, kterou její rodiče pojmenovali Rosette Michelle. Rose vyrůstala v milující rodině, a ač byli oba její rodiče čarodějové, tak před svou dcerkou nečarovali. Byla zahrnována láskou a péčí, což je sen každého dítěte. Její rodiče jí zajistili také tu nejlepší výchovu, jakou dokázali. Děvčátko se už odmalička učilo základům etikety, činnosti, které umí správná dáma, a stejně tak byli rozšiřovány její vědomosti.

Ovšem každý sen jednoho dne skončí a u malé Rosette se to stalo ve chvíli, kdy jí bylo oznámeno, že její matka je mrtvá. Oběsila se. Nenechala dopis na vysvětlení a nechala své milované tápat, co jí k tomuto činu vedlo. V ten okamžik se v malé dívce něco zlomilo a její chování se začalo měnit.

Když byla ve svých třinácti letech uvedena oficiálně do společnosti, už více nebyla tím nevinným a naivním děvčátkem. Dále více méně dbala na etiketu, ale nezastavilo jí to v tom, aby dělala, co si umanula. Nenapomáhal tomu ani fakt, že její poklesky byly omlouvány nebo přehlíženy jak společností, tak i jejím otcem. Začala se více objevovat v pánské společnosti, než bylo pro mladou dámu vhodné. Popíjela víno a nezřídka přičuchla i k medovině, naštěstí její tolerance alkoholu byla poměrně vysoká, zde nejspíše zapracovaly geny po jejím otci.

Od jejích deseti let se také začali projevovat její čarodějnické schopnosti, které zdědila po obou svých rodičích, ač to netušila. Ze začátku jí to vyděsilo, ale později se naučila využívat tyto schopnosti ve svůj prospěch, ať jakkoli malý. Užívala je dle svého uvážení a pilovala je v tajnosti, aby na to její otec nepřišel. Netušila, co by udělal. Ve svých patnácti letech na půdě objevila truhlu s čarodějnými knihami. S myšlenkou, že své schopnosti zdědila po matce, a tyto knihy patřily právě jí, se začala vzdělávat v čarodějnictví. Otci o tom stále nic neřekla, protože si myslela, že ani on netušil, kdo její matka byla, protože knihy byly schované právě před n&iac ute;m.

Její koketování jak s muži, tak s alkoholem nebylo žádným tajemstvím a samozřejmě o ní ve společnosti začaly kolovat různé klepy a pomluvy, které roznášeli i lidé, které Rose považovala za své přátele. Přestože její pověst nebyla nejlepší, na mužské pozornosti a žádanosti jí to nijak neubralo. V jejích sedmnácti se oficiálně zasnoubila se synem bankéře Benedictem, který byl o čtyři roky starší než ona. Vypadalo to, že by se Rosette mohla konečně uklidnit, bohužel to asi někdo zakřikl, protože půl roce bylo jejich zasnoubení zrušeno. Ve společnosti nebyl důvod znám, ale klepny si vždy nějaký vymyslí. Kolovaly tedy zvěsti, že je Rosette těhotná a dítě nen&iac ute; Benedictovo. Pravdou ovšem bylo to, že Rosette se prostě nechtěla usadit a dál trávila mnoho času s jinými muži než se svým snoubencem a to se jemu samozřejmě nelíbilo.

Ovšem ani tato eskapáda jí na žádanosti neubrala a rok po jejím prvním zasnoubení se konaly zásnuby druhé. Tentokrát se synem městského soudce Lucasem, který byl o rok starší než Rosette a velice žádaný. Rosette i Lucas vypadali zamilovaně, ale v uzavřené společnosti trávili každý čas odděleně. Tak se také stalo, že Lucas počal bastarda s jinou šlechtičnou a Rose to nehodlala trpět. Zasnoubení tedy zrušila a pravý důvod dala dost jasně najevo, ale i kdyby to neudělala, bylo by to každému jasné, protože ani ne měsíc po zrušení jejich zasnoubení se Lucas oženil s matkou svého dítěte, které v té době bylo čtrnáct let.

Její otec všechny její eskapády i poklesky toleroval a přehlížel. Dělal jako by neviděl, jak moc jeho dcera pije a koketuje s muži, ale i jeho pomyslný pohár trpělivosti přetekl, když Rosette přebrala snoubence jedné ze svých přítelkyň. To ovšem nebyl konec, Rosette to dotáhla až k zásnubám a její snoubenec by jí snesl modré z nebe. Miloval ji. Přesto ho Rosette nemilosrdně měsíc po zásnubách odkopla jen z rozmaru. Tohle už její otec nezkousl, protože to bylo i jeho jméno, které bylo ve společnosti vláčeno bahnem.

Tak se tedy stalo, že jednoho dne drahá Rosette přišla domů a její otec jí oznámil, že se stěhují do Salemu. Města, kde se narodila a žila její matka. Města, které bylo daleko od New Yorku, dost daleko na to, aby nikdo neslyšel o eskapádách jeho dcery a špíně na jeho jméně. Jejich cesty tedy zamířily do Salemu, městu, kde dle povídaček sídlili čarodějnice i tvorové daleko horší. To zjevně jejího otce neodradilo od toho, aby zde koupil dům, který jí nechal na starosti poté, co jí dal dlouhou přednášku o tom, jak se má chovat, a stal se zdejším výběrčím daní.
 

xxx
 

Žádné komentáře:

Okomentovat