obrázek obrázek obrázek obrázek obrázek obrázek
obrázek obrázek obrázek

9/04/2017

Bruce Baily

https://town-of-salem.blogspot.cz/2017/09/bruce-baily.html

Přezdívka hráče: Bloo
Jméno a příjmení: Bruce Baily, jeho nejlepší přítel mu dal přezdívku „Fousek“
Stav: Svobodný
Rodina: 
  • Jennifer Baily – Žena, kterou by stěží mohl nazvat milující matkou. Nikdy o ní ani jako o matce nemluví. Je to prostě Jennifer. Byl nechtěným dítětem a také tak s ním bylo jednáno. Matka se o něj nestarala, takže mu bylo jedno, když jí vojáci odvedli k inkvizitorovi kvůli nařčení z čarodějnictví, za které byla ve výsledku upálena. Bruce sám by klidně řekl, že to byla pravda. K němu se jako čarodějnice chovala.
  • Drake „Peter“ Carter – Jeho nejlepší přítel, se kterým se seznámil při jeho příchodu do sirotčince. Jako jediný zná jeho skutečné jméno a nechává si to pro sebe. Občas ho už štve, jak si neustále každého dobírá a díky své povaze je jediný, kdo ho dokáže zklidnit. Nechápe jeho zálibu v přezdívkách, která každému dává. Společně s ním uskutečnil útěk ze sirotčince, po kterém tak dlouho toužil.
  • Honey „Cink“ Louis – Narazili na ní společně s Peterem rok po jejich útěku ze sirotčince, jak žebrá na ulici. On sám se o ní nezajímal, takže to byl Peter, který jí přivedl s tím, že teď bude žít s nimi. Vychází s ní a patří k ženám, ke kterým má důvěru.
  • Ghulam „Dolar“ – Mladý černoch, kterého omylem s Peterem a Honey osvobodili při přepadení povozu, který převážel otroky, což netušili. Pro ně tři to bylo zklamání, pro Ghulama štěstí. Přidal se k nim a ukázal se jako dobrá posila, protože většnu lupu získával on. Tím si taky vysloužil svou přezdívku od Petera.
  •  „Čumáček a Ouško" Shawn a Liam Portovi – Nevlastní bratři, kteří to cpou každému, kdo je ochotný poslouchat. Mají jinou matku, stejného otce a přesto skončili oba v sirotčinci, kde je také Bruce poprvé potkal. Se Shawnem spolu neustále v něčem ze srandy soutěží. Třeba, kdo ukradl víc zlatých nebo ulovil víc zajíců. S Liamem je to spíš takový klidný přátelský vztah. Bere ho spíš jako mladšího bráchu než sobě rovného.
  • Sora – Nikdy jí nepotkal jako člověka, vlastně ani neví, že to člověk je. Zná jí pouze v její liščí podobě, protože jemu a Drakeovi nosila králíky, poté co utekli ze sirotčince. Svým způsobem se o ně starala a on jí měl rád. Starala se o něj víc, než kdy Jennifer jen zkusila.
Rasa: Člověk
Věk: 17 let
Povolání/Kasta: Lapka/spodina
Náboženské přesvědčení: Nevěří v Boha, protože pokud by existoval, tak by žil v milující rodině. Navíc nepatří k vrstvě, u nichž by bylo divné nebýt v kostele, takže tam nechodí.

Portrét: Cody Christian


https://i.pinimg.com/originals/d1/89/cd/d189cd24576ab6ca2f9527ff1997d9f1.gif



Nemá rád takové to škatulkování lidí, takže ani jeho nelze úplně zařadit do určitého temperamentu. Asi má tak trochu z každého. Vzhledem k tomu, že jeho nejlepší kamarád je provokatér a nezřídka se zaměří právě na jeho osobu, tak je dost flegmatický a jen tak ho něco nerozhodí, takže to Drakea po nějaké době přestane bavit a dá mu pokoj, ale zkouší to. Neustále. Flegmatický je i co se týče třeba úklidu, on rozhodně není ten, kdo v jejich obydlí udržuje čistotu nebo uklízí věci na jejich místo. Svému uspořádání říká organizovaný chaos, jen pro to ne všichni mají pochopení.

I přes to, že nenachází smysl v pořádku, rád organizuje. Má určitou vůdčí osobnost, i když takovým neoficiálním vůdcem jejich skupiny je jeho nejlepší kamarád, on by se dal považovat za tu šedou eminenci v pozadí, která tahá za drátky. Nebo tak o sobě alespoň uvažuje. Nedá se říct, že by snědl všechnu moudrost světa, ale je chytrý, i když nemůže vsázet na vědomosti z knih, tak má dost rozumu a intuice, aby si poradil snad v jakékoli situaci.

Nejedná moc často v afektu, ale pokud už se tak stane, je to většinou proto, že ho něco nebo někdo naštval. Nevytočíte ho jen tak něčím, ale urážet jeho kamarády, zejména Drakea, nebo jim rovnou ubližovat? Nejdřív začne být značně nepříjemný, a pokud toho nenecháte, můžete si být jistí, že brzy přijde první rána.

Vzhledem k faktu, že neměl nejjednodušší dětství, tak se to na něm podepsalo. Občas prostě nemá náladu na nic a na nikoho. Chce být sám a nějak tuhle svou náladu přežít. Není nic zvláštního, že vzpomíná na své rané dětství a uvažuje nad tím, co by kdyby. Jediný, koho k sobě touhle dobou pustí je Drake, kterému se ne málokrát podařilo ho z téhle nálady dostat. Pokud ale nejste jeho nejlepší přítel je lepší na něj touhle dobou moc nemluvit.

Jeho dětství se tak trochu podepsalo i na jeho vztahu k ženám. Ne sice až tak, že by obrátil svou pozornost k mužské populaci, ale vzhledem k tomu, jak se k němu chovala Jennifer, k nim nechová zrovna důvěru. Jedinou výjimkou se stala Honey, která si ale jeho důvěru zasloužila. I přes to ale nemá problém trávit čas v dámské společnosti. Zejména ho baví, když je Drake popichuje.

Zlozvyky: Možná by se tam dalo zařadit to, že když se mu snaží někdo kázat o tom, jak se má chovat, nebo že něco provedl, sice vypadá, že dotyčného poslouchá, ale hned jeho slova vypouští. Nebere si k srdci, co mu někdo řekne ohledně jeho chování.



Základní schopnosti:
▲ Instinkt
▲ Empatie - střední

Schopnosti navíc:
▲ Boj beze zbraně
▲ Boj se zbraní na blízko

ZBRANĚ
▲ Na blízko - Tyč, Nože, Dýky, Jiné

Kromě toho, že ho ulice naučila se dobře prát, se také naučil být dost tichý a nenápadný, což je u zloděje dost vítaná dovednost. Přesně díky této dovednosti si od Drakea vysloužil svou přezdívku, Fousek. Prý mu tím totiž připomíná kočku. Ohánět se kolem sebe nožem už pro něj není tak snadné, ano umí to a klidně někoho řízne nebo přetáhne holí či tyčí, ale sám dává raději rány pěstí, tak alespoň ví, že nikoho nezabije.

Vzhledem k tomu, že milý Bruce vyrůstal na ulici, tak nechodil do školy. Nikdo ho nenutil. Tudíž psaní, čtení, počítání a takovéhle věci jdou úplně mimo něj. Stejně tak i rostliny a byliny jsou pro něj španělská vesnice. V lese je sice jako doma, ale poznat který list jíst může a který ho zabije, není nic pro něj. Stavět pasti, lovit a takové věci sice zvládá, ale přeborník v tom opravdu není. Nutnost ho naučila spoustu věcí, ale nepatří to mezi jeho přednosti.



Bruce se předně ani narodit neměl, jeho matka byla nevěstka, takže poté co sdílela lože s jeho otcem, vypila lektvar, který měl zabránit početí. Tentokrát jí to ale nevyšlo, což je také jediný důvod proč je Bruce vůbec na světě. Svého otce nikdy nepoznal a i kdyby, on by o něj nejspíš nestál stejně jako Jennifer, která mu to dávala dost najevo. S mateřskou láskou to rozhodně nepřeháněla a s péčí o něj už vůbec ne. Nebylo tedy nic divného když malý Bruce pár dní hladověl, dokud se nad ním někdo na ulici nesmiloval a nedal mu alespoň kousek starého a tvrdého chleba.

Jennifer se i nadále věnovala svému živobytí a Bruce nechala napospas městu. Tudíž i když měl matku, tak vyrůstal na ulicích. Jediná věc, která ho odlišovala od ostatních, bylo to, že měl kde složit hlavu. O posteli se úplně mluvit nedalo.

Bruce byl tedy vychován ulicí a všem tvrdil, že je sirotek. Cítil se tak, takže když Jennifer v jeho dvanácti letech odvlekli vojáci do žaláře a k inkvizitorovi na výslech kvůli obvinění z čarodějnictví, pro něj se nic nezměnilo. Změna nastala až v moment, kdy Jennifer postavili na hranici a tu fůru dřeva pod ní zapálili. V ten moment ho odvlekli do sirotčince, kde ho zavřeli a nějakou dobu na něj zvlášť dohlíželi. Přeci jen to byl syn usvědčené čarodějnice, co kdyby i on uměl čarovat. Pokud ale Jennifer byla čarodějka, on to po ní zjevně nezdědil.

Několik týdnů poté, co tam zavřeli Bruce, přivedli dalšího nováčka, Drakea, se kterým se Bruce rychle sprátelil. Možná to bylo tím, že ani jeden z nich tam nepobyl moc dlouho a navíc spali poblíž sebe. Stala se z nich nerozlučná dvojka, kterou mimojiné spojovalo i tajemství okolo Drakeovaa skutečného jména. Sám sebe totiž přejmenoval na Petera a Bruceovi vymyslel přezdívku Fousek, která se mu sice moc nezamlouvá, ale ani mu nevadí.

Když bylo oběma třináct let, začali vymýšlet plán, jak utéct ze sirotčince, což se jim díky spojeným silám podařilo, i když to nebyl žádný heroický výkon. Nedohlíželi na ně nijak pečlivě, vždyť to byli jen hladové krky, které museli živit z peněz města. Přesto to pro oba dva byl skvělý pocit. Tímhle taky začalo celé jejich dobrodružství.

Začínali jako obyčejní zlodějíčci jídla, aby vůbec nějak přežili na ulici. Občas se stalo, že je chytili a zbili, ale postupem času těchto situací ubývalo. Jednoho dne tímhle způsobem narazili na o dva roky mladší dívku, která žebrala na ulici. Bruce nijak nezaujala, takže raději vyrazil sehnat něco k snědku, to Drake tam zůstal a pozoroval jí. O pár dní později se ale tatáž dívka i s Drakem vrátila do jejich skrýše s tím, že se k nim přidá.

Několik měsíců nato získali dalšího člena, mladého černého otroka Ghulama, kterého osvobodili při přepadení jednoho vozu, o kterém se mylně domnívali, že převáží zlato, ale převážel jen otroky. Pro ně zklamání, pro Ghulama výhra. Nakonec se ukázalo, že výhra to byla i pro ně, protože z mladého černocha se vyklubal opravdu dobrý zloděj, který si místo v jejich skupině zasloužil.

O rok později, v jeho patnácti letech, se jejich skupinka rozrostla o další dva členy. Nepřijali je ale úplně dobrovolně, protože bratři Portovi vyhrožovali, že ne nahlásí vojákům, protože tou dobou už se o ně zajímali. Oba bratry, Shawna a Liama, znal Bruce už ze sirotčince, ale tehdy se spolu nebavili a nezajímali se o sebe navzájem. Ukázalo se, že nebyli úplně k zahození a hodili se jim.

Se zvětšením jejich skupinky přišel i čas, aby si našli nové místo k životu. Přesunuli se na místo, dke nějakou dobu žil Dreke, na malý ostrůvek, ke kterému se dalo dostat jen na loďce. Jednu noc, kdy byl měsíc v úplňku, se celý vyděšený Shawn vřítil do chatrče a něco mumlal. Po Dreakovi ani stopy, takže se Bruce vydal ven obejít břehy a nakonec našel svého nejlepšího přítele na břehu bez známek vědomí. Společně s Ghulamem ho odnesli do chatky, kde se Drake nějakou dobu zotavoval.

Následující úplněk se Bruce společně s Drakem vydali na druhý břeh, kde on vyšplhal na břeh a měl dávat na Drakea pozor, protože on měl podezření, že se s ním něco děje. Stejně tak i Bruce. Z toho kousance se totiž vylízal až moc rychle a dobře. I tak ho ale překvapilo, když se jeho nejlepší přítel přeměnil v bestii podobnou vlku a snažil se vydrápat za ním na strom, což ho vyděsilo. Trvalo několik hodin než to tvor, který byl jeho nejlepším přítelem vzdal a rozběhl se ke břehu řeky, směrem k jejcih chatrči. Do vody se ale neodvážil.

Drake tuhle ošklivou pravdu sdělil i ostatním, přeci jen měli nárok znát pravdu. To, co ale nečekal, bylo to, když i Honey přiznala, že není člověk, ale kožoměnec. Měnila se na vrabce. Jediný, kdo nevypadal překvapeně, byl Drake. Možná by někdo čekal, že po tomhle se jejich skupina rozpadla, ale bylo tomu naopak. Všechno tohle jim pomohlo. Honey totiž měla schopnost mluvit s ostatními v jejcih myslích. Jejich akce se tedy stali organizovanějšími. Liam a Shawn zjišťovali informace, Honey fungovala jako zprostředkovatel a prakticky celou akci řídila a na Bruce, Drakea a Ghulama zbyla nejriskantnější část, samotné přepadení. Postupem času se jejich skupina stala známou i ve městě. Začali jim říkat Děti lesa, ale nikdo netušil, co nebo kdo jsou. V tomhle byla ale tahle pozornost spíš nežádoucí, tudíž se rozhodli na nějakou dobu stáhnout do ústraní, přesněji na rok. Ale jejich kořist nevydrží navždy, přeci
jen je jich na ní šest. Tak pomalu nastává čas, kdy se ke svému řemeslu vrátí a opět začnou napadat povozy a okrádat občany Salemu.

xxx

Žádné komentáře:

Okomentovat