obrázek obrázek obrázek obrázek obrázek obrázek
obrázek obrázek obrázek

10/16/2017

Malinché 'Havraní Pírko'

https://town-of-salem.blogspot.cz/2017/10/malinche-havrani-pirko.html


Přezdívka hráče: Alci
Jméno a příjmení: Malinché 'Havraní Pírko'
Stav: Vdova
Rodina: Nikdo žijící o kom by věděla
Rasa: Banshee
Věk: 24let
Povolání/Kasta: Indiánka, spodina, zatím bez povolání
Náboženské přesvědčení: Příroda a duchové jejího kmene
Portrét: Padma Lakshmi


Malinché je typická indiánka, výrazně krojený nos, vyšší výrazný horní ret, pronikavé tmavé oči a dlouhé černé havraní vlasy, které jsou rovné a při navlhnutí se zvlní. Je neobvykle vysoká na danou dobu, převyšuje většinu žen. Je štíhlá a hbitá jako gazela, ale nechybějí jí ženské rysy, které jsou vidět více než v této době má společnost v oblibě. Na sobě nosí tradiční indiánské oblečení s klasickými přírodními artefakty v podobě šperků z kostí, dřeva nebo plodin. Její pleť a kůže bývala zbarvena do opálené a ošlehané větrem, nicméně po proměně na Banshee je popelavě bledá což vypadá velmi neobvykle vzhledem ke kombinaci s Indiánskými rysy.


Malinché je dívka, která vyrostla v přírodě, učila se lovit a starat o sebe i svůj kmen, proto je její povaha tolik rozdílná od normálních slušně a puritánsky vychovaných dívek této doby. Pro všechny je ta divoška, ta rudá poběhlice a ona díky své hrdosti nedá nikdy znát, že by se urazila. Je velmi hrdá na svůj původ. Věří, že vše zlé se jednou v dobré obrátí, je tedy z přirozenosti optimistka. Ráda těší ostatní, ale zároveň si nenechá nic líbit, tedy pokud jí ublížíte, nečekejte pomstu ale ani úslužné chování. Divoška… to se na ni skutečně hodí, je nespoutaná, miluje procházky v přírodě a rozjímání na břehu jezera. Věří, že každý má právo na štěstí a lásku, pro kterou žije. Je romantička, která má zlomené srdce. Kromě její sangvinické nátury, ji tedy přepadají melancholické záchvaty, při kterých je mimo tento svět. Je tvrdohlavá, a když si něco vezme do hlavy tak za tím jde ať to stojí co to stojí, bohužel někdy i přes to, že v záchvatu spravedlnosti nebere ohled na ostatní, což ji poté velmi mrzí, ale je ohnivá a tím i ráda vzplane dříve než si vše promyslí. Vše prožívá velmi niterně, hluboce a až hystericky. Stejně to logicky dopadlo i s její smrtí.

Zlozvyky:Na nynější dobu by se dalo říci, že zlozvykem je celá její povaha, není cvičená v etiketě, nechová se dle protokolů, obléká se nevhodně, chodí bosa, kouše si nehty ale ona to jako zlozvyky nevidí. 
 


Základní schopnosti:
▲ Nadpozemské kvílení hlásící brzkou smrt
▲ Prorocké sny

Schopnosti navíc:
▲ Empatie
▲ Vidění duchů 

Díky její silné citlivosti se u ní po proměně vyvine schopnost empatie a časem schopnost vidět duchy, což souvisí s jejím indiánským původem.

Její nedostatky vycházejí z celého jejího osudu, po přeměně není schopná pochopit proč je tak slabá, byla zvyklá být živelná a její křehké banshee tělo ji velmi omezuje, tedy je schopná se čas od času přetáhnout a vyčerpat. Je zbrklá a činí častěji emocionální rozhodnutí než rozhodnutí na základě rozumu.


Jak se dostala do Salemu si pořádně nepamatuje, ale to bychom začali od konce. Malinché se narodila do kmene Powhatanů, nevyrůstala jako šťastné děvčátko, její kmen byl samozřejmě sužován útoky Angličanů, kteří na ně zaútočili poprvé v době, kdy jí bylo asi 11 let. Naštěstí se jim nepodařil jejich území získat a tak Powhatanové dalších deset let prosperovali bez větších rozepří a ztrát. Nicméně náčelník kmene, který nastoupil po stařešinovi, choval k Angličanům silnou nenávist, přišel při první válce o ženu a dítě, po nastoupení do čela kmene tedy vytáhnul na výpravu proti Angličanům a podařilo se mu zpustošit velikou část Virginie, nicméně žádná válka není beze ztrát na obou stranách. Malinché se za druhé výbojné války zamilovala do mladšího bratra náčelníka. Jmenoval se Hawakai, byl mladý nebyl nejsilnější ale měl ten nejupřímnější úsměv ze všech a byl velmi dobrý stopař. Vzali se a počali prvního potomka. Jejich štěstí ale nemělo dlouhého trvání, Hawakai byl vyslán, aby vystopoval anglický tábor a byl odhalen zrádcem, zabili jej a poslali na koni s useknutou hlavou jako výstrahu do tábora Powhatanů. Malinché to zlomilo srdce, potratila a pohroužila se do sebe, přišla o rozum a jen co mohla chodit, pár dní po ztrátě všeho co milovala, utekla bezmyšlenkovitě pryč z tábora, bylo jí jedno, zda ji zastřelí, chytí nebo zotročí. Běžela dlouho, nevěděla kam, měla nohy rozedřené do krve, až nakonec padla vyčerpáním. Tehdy neviděla přes samé slzy, viděla jen stromy, les, slyšela hlas ptáků a volání duchů. Udělala krok a pak už jen padala. Náraz si nepamatuje, ani to co se stalo. Probudila se, dá-li se to nazvat probuzením, pod skalou, ze které skočila. Bez vzpomínek na to, co se stalo poslední chvíle. Netušila, že utekla, poslední myšlenka, kterou si vybavuje, je zpráva o smrti Hawakaie. Tak se ocitla v lese u Salemu. Bledá, slabá a nechápající co se stalo, tělo, které jí patřilo, nechala za sebou. Je duch? Je neviditelná? Když vykročila z lesa, začalo vycházet slunce, skryla si oči rukou a uviděla osadu, město, které čnělo před ní, třeba tam najde odpovědi…



xxx



Žádné komentáře:

Okomentovat