obrázek obrázek obrázek obrázek obrázek obrázek
obrázek obrázek obrázek

11/04/2017

Claire Hardouin-Mansart

https://town-of-salem.blogspot.cz/2017/11/claire-hardouin-mansart.html

Přezdívka hráče: Blake/Maerlia
Jméno a příjmení: Claire Hardouin-Mansart, dříve známá jako Clarisse Richards
Stav: Vdaná, původně rozvedená
Rodina: 
  • Stephen Richards
Bývalý manžel, první velká láska a taky ten, kterému by nejraději vyškrábala oči za to znemožnění v 21. století. Poznali se na École nationale supérieure des beaux-arts, kam se oba vydali studovat prvky architektury. A zatímco Clarisse toužila restaurovat poškozené památky, Stephen se vydal vstříc tvrdé kariéře architekta New Yorku, kam se oba nakonec přestahovali. Ze svazku si odnesla malou Sophii, o jejíž střídavou péči se dohadovali v rámci rozvodu.
  • Jules Hardouin-Mansart
Současný manžel, avšak více než láska je to projev vstřícného gesta. Za dobu toho prapodivného soužití stihli pochopit, že jejich vztah bude spíše výhodný na obě strany. Jules si nechává pravidelně připisovat na svůj účet kredity za Claiřinu práci a ta na oplátku nevznáší námitky a nechává se hýčkat většími či menšími dárečky a společností toho, koho si vybere, bez jediného projevu žárlivosti ze strany Mansarta. Jaký poprask by to vzbudilo, kdyby se lidé dozvěděli, že za Zrcadlovou galerií ve Versailles, Velkým Trianonem a Oranžerií stojí žena?

Rasa: Čarodějnice, členka Covenu
Věk: 38 let, dopomáhá si různými odvary, aby zabránila viditelným známkám stárnutí. Není divu, že čas od času připomíná o dekádu mladší ženu. Svůj věk tají.
Povolání/Kasta: Manželka architekta, původem sama architektka / Vyšší
Náboženské přesvědčení: Svou rodinou nebyla nikdy vedená k církevním hodnotám, sama by se řadila jako ateistka. Na druhou stranu se v 17. století, ať už jí to bylo po chuti či nikoliv, jako spíše to druhé, vydat na stranu katolického přesvědčení.
Portrét: Cate Blanchett

http://78.media.tumblr.com/366bc4b9b50824458677c043157f6eef/tumblr_nuoexvW0mh1t6ngbpo1_r1_250.gifhttp://78.media.tumblr.com/4a6fb58f01806c63e9ba907abcd865e4/tumblr_nuoexvW0mh1t6ngbpo3_r1_250.gif
http://78.media.tumblr.com/b4bc311a5d7344f24fbda4bcb877d010/tumblr_nuoexvW0mh1t6ngbpo7_r1_250.gifhttp://78.media.tumblr.com/eb4747bb56043ce1625a2df47a50a10e/tumblr_nuoexvW0mh1t6ngbpo10_r1_250.gif



Navzdory snobskému prostředí smetánky New Yorku, v jakém zvláště poslední roky, před propadnutím se do země nikoho, kvetla, není namyšlená. Samozřejmě se chová jako pravá dáma, vyjadřuje se distingovaně, vzdělání ji patřičně zaopatřilo, aby rozeznala jednotlivé vidličky, ale nemá potřebu se nad nikoho povyšovat a nedělá ze sebe něco víc. Pokud si to situace nežádá, avšak i tehdy si ponechává status lady z vyšší vrstvy, za každou cenu dokonalé, pokorné a nesoucí úctu vůči manželovi, ať už je jakýkoliv. Naopak - na rozdíl od skoro celého zbytku své rodiny, která se považuje za jakousi smetánku, je skromná a jen málokdy se stane, že by snad na někoho zvýšila hlas. Raději ho ponechává v tom lehkém tónu, z něhož mrazí, éterickém a přesto vyznívajícím jako zpečetěný osud. Velmi ráda se usmívá a nebojí se dávat najevo, pokud má z něčeho radost. Smutek si raději drží uzamknutý v sobě a málokomu se svěří, pokud ji něco trápí. Jistá tajemství je lépe střežit v jednom, neboť jak se říká - tajemství udrží dva, pokud je jeden z nich mrtvý. 
Někdy se na výslunní prodírá povaha puntičkáře, který nestrpí žádné nedostatky, včetně  nedochvilnosti, na kterou je přísná, avšak nahlas nedává své zklamání znát. Díky významu jejího povolání, kterému kdysi podřídila svůj život, jí nedělá sebemenší problémy mluvit na veřejnosti, vyjadřuje se zřetelně a srozumitelně a sotva kdy se zadrhne či zakoktá. Ve volném čase, kdy není nucena sedět na škrobených čajových dýcháncích, se také věnuje cizím jazykům, odmala má na ně talent - plynně mluví francouzsky, španělsky a italsky, ale obstojně se dorozumět dokáže také v němčině. Z jiných jazyků zvládá třeba jen pár vět, které jí jsou v 17. století naprosto k ničemu.

Je zvyklá si jít za svým, ale práce architektky jí, ku štěstí všech, dala do vínku trpělivost, s níž se často nejdál dojde. I proto ochotně počká než získá to, na čem jí záleží. Nedělá jí sebemenší problém obchodovat, styl něco za něco přináší do jejího života dobrodružství a zároveň i jistoty. V době, v níž se ocitla, se sotva dá hovořit o rovnosti pohlaví, a ať už se jí to líbí či nikoliv, svým způsobem zůstává závislá na manželovi a jeho orientaci se v období jí naprosto neznámém po společenské stránce. Dala by se brát v očích všech za elegantní doplněk po boku svého muže, laskavá, okouzlující, zkrátka dokonalý příklad všech ctností vdané ženy. Ale i to nejkrásnější jablíčko může mít prohnilý vnitřek.

Faleš. Jedna velká faleš a nic jiného. Oddané přikyvování na pohled, ovšem za zády jen prosté čtení mezi řádky a snažení se najít kličku v každé prosbě, v každém slůvku podaného s jistotou či naopak. Nečekejte, že by Claire splnila vše tak, jak se o dní žádá. Jak se očekává, neboť to ona bude tou, kdo nakonec zatahá za nepatrné nitky, malá šedá eminence v pozadí s líbezným úsměvem na rtech. Pod elegantním povrchem se skrývá pomstychtivost a pocit zrady, skryté nepřátelství vůči každému, kdo jí má za hloupou ženušku po boku svého manžílka. S postupem času přizvala do své mysli ještě daleko větší várku inteligence, což ještě více podpořilo její hlavinku v rozmanitosti kliček. Vždy si dokáže najít jiné východisko. Tak, aby z toho špatně vyšel o něco později ten, kdo si usmyslel, že by mu nikdy nedokázala ublížit, on a nikdo jiný. Miluje radost z utrpení ostatních, naplňuje ji a zároveň podivně zžírá, ale tento vnitřní rozpor pokaždé potlačí, musí. Je čarodějka a ty nemohou být slabé. Kde by pak byla, kdyby nedokázala řídit svůj vlastní život?

Poslouchání - stejně jako většina manželek, a hlavně žen z 21. století, i ona touží po volnosti. Chce volnost v rozhodování nejen ve skrytu domu, ale hlavně navenek. Na jednu stranu je to ta největší touha, na tu druhou se jí však děsí. Pro Claire samotnou je vše mnohdy jen její vlastní hra. Jedním z hlavních postav v této zábavě je i manžel, kterého snad nikdy nepřestane sledovat šedými očky a poslouchat. Kvůli její touze zůstat a být volná by se nejspíš měla naučit nemyslet zlomyslně, ale to je... Zkrátka instinktivní. Stejně jako způsob chování, pro moderní ženu tolik typický. Sobeckost. Neohlížení se na ostatní. Nejspíš by ani za svého manžela nedala ruku do ohně. Možná v ní sice kousek věrnosti přeci jen je, ale to je přece v každém povolaném. Neznamená to, že by obětovala sebe samotnou. Nikdy. Pokud bude mít přeci jen dobrou náladu a bude se vám zdát i docela přívětivá... Nenechte se oklamat. Buďto jste jen dalším cílem v seznamu úkolů, nebo si na vás připravuje nějaký ošklivý žertík, po kterém budete hluboce litovat toho, jak jste se s ní ze začátku snažili vyjít zadobře.

Malou radu nakonec... Nedovolte jí se dostat do vašeho podvědomí. Nenechejte se vystrašit podobami, které na sebe dokáže vzít. Dočkáte se jedině dalšího přívalu bolesti a strachu. A jak jinak než... Smíchu.

Zlozvyky: Dokonalá dáma mít přeci žádné nemůže a Claire se pokouší tento status uvědoměle si zachovat. Přesto jich má více než dost, aby s nimi potají zápasila.


Základní schopnosti:
▲ Znalost čarodějných rituálů - teoretická úroveň, slabá praktická
▲ Znalost bylinek

Schopnosti navíc:
▲ Vysávání životní energie [silné]
▲ Čtení myšlenek [střední]
▲ Ovládnutí a kontrola emocí [střední]
▲ Ovládnutí těla na krátkou dobu - lidské [slabé]

Své schopnosti se učila ovládat už odmala, ale teprve v 17. století, do jehož útrob se propadla, se naplno rozvinuly a zesílily. Díky vysávání životní energie tak zůstává viditelně mladší, než by měla být, ač už se jí první vrásky přeci jen objevily ve tváři. Čtením myšlenek předchází nepříjemným situacím, ač ji čas od času poté začne bolet hlava. A ovládnutí těla? To je spíše jen na krátkou dobu jednotlivými slůvky rozkazu jako "Sedni".



Historie: Minulost postavy, její život nebo ocitnutí se v Salemu.

Žádné komentáře:

Okomentovat